Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

Βεντούζες

Βεντούζες - Μάλαξη με βεντούζες


Σήμερα το πρωί πήγα να προμηθευτώ μια νέα βεντούζα για το λεμφικό με πουάρ. Στον δρόμο για την επιστροφή είχα έτοιμο το θέμα για το νέο μου post. Ναι, για τις βεντούζες, για τις βεντούζες της μαμάς, της θείας , της γιαγιάς.....
Πόσο έχουν ξεχαστεί και χαθεί με την πάροδο του χρόνου. Απλές τεχνικές αλλά τόσο πολύτιμες και βοηθητικές. Πλέον υπάρχουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τι είναι, τα οφέλη τους αλλά και άνθρωποι που τις φοβούνται. Ναι , καλά διαβάσατε, τις φοβούνται .....και έχω πολύ πρόσφατο περιστατικό. Άλλοι πάλι τους απωθούν τα σημάδια. Αν γνωρίζανε βέβαια το καλό που προσφέρουν δεν θα είχαν δισταγμούς. 
Φέτος ήταν ένας χειμώνας που δούλεψα πολύ τις βεντούζες...και τώρα που έρχεται καλοκαιράκι εξακολουθώ να τις χρησιμοποιώ με άλλον τρόπο βέβαια και για άλλον σκοπό. 
Ας δούμε όμως πιο συγκεκριμένα ότι οι βεντούζες είναι γνωστές για την αναρροφητική τους δύναμη και δράση . Εφαρμόζοντας στο δέρμα βάζα με κενά αέρος επιτυγχάνεται η ανάδυση προς την επιφάνεια στάσιμης ενέργειας, αίματος και παθογόνου. Αφαιρούνται στάσιμες τοξίνες από το σώμα , τονώνεται το περιφερικό νευρικό σύστημα , επαναφέρει την ροή του αίματος και την ενέργεια σε όλο τον οργανισμό , λύνει τις συμφύσεις και μαλακώνει τους μπλοκαρισμένους και σκληρούς μυς, αποστράγγιση της λέμφου και πολλά άλλα.
Χρησιμοποιούνται διαφορετικοί τύποι που αφαιρούν τοξίνες, διασπείρουν το κρύο και την υγρασία, μειώνουν το οίδημα και τον πόνο. Κατάλληλο και για πόνους περιόδου. 
Ακόμη αναρωτιέστε;;;;
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου