Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Ολιστική προσέγγιση για απελευθέρωση βάρους και αποτοξίνωσης του οργανισμού
Έχουν γραφτεί σελίδες και σελίδες για την απώλεια βάρους. Εγώ σήμερα όμως θα σας μιλήσω για την ολιστική προσέγγιση απελευθέρωσης βάρους. Όταν χάνουμε κάτι συνήθως το θέλουμε και πάλι πίσω. Οπότε δίνουμε το μήνυμα στο σώμα μας και τον οργανισμό μας ότι τα κιλά που χάνουμε τα θέλουμε πάλι πίσω κάποια στιγμή. Η έννοια της "απελευθέρωση"ς παίζει το δικό της ρόλο. Απελευθερώνομαι από κάτι που με βαραίνει και είναι ξεκάθαρο ως προς τον οργανισμό.
Η ολιστική προσέγγιση απελευθέρωσης βάρους περιλαμβάνει πέντε στάδια.

1ο στάδιο: Ξεκινάμε πάντα και δίνουμε βάση στην διατροφή. Προσπαθούμε να αλκαλοποιήσουμε την διατροφή και κατ΄επέκτασιν το αίμα μας και τον οργανισμό μας. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η ομάδα αίματος του καθενός για τις τροφές που θα πρέπει να προσθαφαιρέσει στη διατροφή του.

2ο στάδιο: Βάζουμε στη ζωή μας τη δύναμη της φύσης που φυσικά προέρχεται από τα βότανα. Για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου εξαιρετικά βότανα είναι η λουίζα, το πράσινο και λευκό τσάι, η τσουκνίδα, η αχίλλεα και το χαμομήλι.

3ο στάδιο: Η ρεφλεξολογία βοηθάει πολύ αποτελεσματικά στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού αλλά και της αποτοξίνωσης. Σε συνδυασμό με τη διατροφή και τα βότανα τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Βοηθάει στο να κινητοποιήσει τον καθαρισμό του οργανισμό μέσω της διούρησης και του εντέρου.

4ο στάδιο: Ένα πολύ καλό εργαλείο στα χέρια ενός ολιστικού θεραπευτή είναι και η λεμφική παροχεύτεση. Η συγκεκριμένη τεχνική ήπιας μάλαξης ενεργοποιεί και κινητοποιεί την λέμφο.Μειώνει την κατακράτηση υγρών,βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και επιτυγχάνεται μείωση πόντων στην περιοχή όπου εφαρμόζεται.

 5ο στάδιο: Τελευταίο αλλά απαραίτητο είναι και η άσκηση, έστω και ήπια. Σύμφωνα με τις προτιμήσεις του καθενός υπάρχουν πάρα πολλά είδη άσκησης για άντρες και γυναίκες και για όλες τις ηλικίες.

Σαν συμπέρασμα βλέπουμε ότι το θέμα του βάρους είναι πολύπλευρο και πολυπαραγοντικό. Ωστόσο σε αυτή την διαδικασία επειδή και ο ψυχολογικός παράγοντας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ο θεραπευτής αναλαμβάνει ρόλο εμψυχωτή και υποστηρικτή. Εξίσου σημαντικό όσο και τα παραπάνω στάδια.

Better Life - Ολιστική προσέγγιση για μια καλύτερη ζωή

Βουρτσάκη Μαρία
Ρεφλεξολόγος - Ολιστική θεραπεύτρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου