Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

Πως μπορεί η ρεφλεξολογία να βοηθήσει στην περιορισμένη όρεξη ενός παιδιούΗ μόνιμη ανησυχία των μητέρων για τα παιδιά τους από τη στιγμή της γέννησής τους και μετά είναι η διατροφή τους. Αν θα φάνε , πόσο θα φάνε αλλά και τι θα φάνε. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει μητέρες να διαμαρτύρονται για αυτό το θέμα. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η απώλεια της όρεξης είναι παθολογική και χρήζει  παρέμβαση ειδικού. Η διαταραχή της όρεξης όμως μπορεί να οφείλεται και σε ψυχολογικά αίτια καθώς δεν υπάρχει κάποιο παθολογικό υπόβαθρο. Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις που απλά η όρεξη του παιδιού για φαγητό είναι περιορισμένη   και προκειμένου να φάει το παιδί η μητέρα επιτρέπει να καταναλώσει όχι και τόσο υγιεινές τροφές κατά την άποψη της.
Σε αυτές τις περιπτώσεις έρχεται η συμβολή της ρεφλεξολογίας. Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν η ρεφλεξολογία είναι μια φυσική , ακίνδυνη , αφάρμακος τεχνική που ενδύκνειται για όλες τις ηλικίες καθώς δεν έχει καμμία απολύτως παρενέργεια. Ενεργοποιώντας αντανακλαστικές περιοχές όπως του ενδοκρινικού συστήματος και του πεπτικού μπορεί να επέλθει η εξισορρόπηση του οργανισμού. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι οργανισμοί των παιδιών ανταποκρίνονται περισσότερο στα ερεθίσματα που δίδονται στο σώμα μέσω της ρεφλεξολογίας.
Έτσι και το παιδί θα απολαμβάνει την διαδικασία καθώς θα του είναι ιδιαίτερα ευχάριστη και η ανησυχία της μητέρας θα μειώνεται.

Better Life - Ολιστική προσέγγιση για μια καλύτερη ζωή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου