Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

Φυσική αντιμετώπιση της αϋπνίαςΟ ύπνος όπως πρεσβεύει ο Φρόυντ είναι η σύνδεση μας με το ασυνείδητο και με τις πραγματικές μας επιθυμίες. Είναι απαραίτητος για την διατήρηση της ομαλής λειτουργίας του οργανισμού καθώς ενδυναμώνει και ανανεώνει τον άνθρωπο βιολογικά και ψυχολογικά.Καταλαμβάνει το 30% περίπου του χρόνου ζωής του ανθρώπου και έχει σχετιστεί άμεσα η καλή ποιότητα του και η καλή υγεία. 
Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις ανθρώπων που πραγματικά υποφέρουν μόλις έρθει η ώρα του ύπνου και από απόλαυση και ξεκούραση καταντά βασανιστήριο. 
Τα αίτια της αϋπνίας ποικίλουν τόσο από σωματικής όσο και από ψυχολογικής άποψης.
Εδώ έρχοναι οι φυσικές θεραπείες όπου η συμβολή τους είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Η φύση μας παρέχει εξαιρετικές επιλογές βοτάνων για την αντιμετώπιση της όπως είναι η πασιφλόρα, η βαλεριάνα, το μελισσόχορτο, το τίλιο,το βαλσαμόχορτο και το χαμομήλι. Σε μορφή αφεψήματος ή εκχύματος σε καθημερινή βάση μπορούν να προσφέρουν στον οργανισμό τις κατάλληλες προϋποθέσεις για έναν ήρεμο και ποιοτικό ύπνο. 
Από την μεριά της η ρεφλεξολογία μπορεί να βοηθήσει ώστε να κατευνάσει το νευρικό σύστημα και να χαλαρώσει ολόκληρο το σώμα. Μερικά αντανακλαστικά που ενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας είναι η υπόφυση,ο υποθάλαμος, η σπονδυλική στήλη, το νευρικό σύστημα και άλλα...
Εξαιρετικά βοηθητικός μπορεί να φανεί και ο οραματισμός με κάποιες συγκεκριμένες ασκήσεις. 
Όπως φαίνεται η προσέγγιση είναι απόλυτα φυσική, αφάρμακη και λειτουργική σε πολλές περιπτώσεις...

Όνειρα γλυκά λοιπόν!

Better Life - Ολιστική προσέγγιση για μια καλύτερη ζωή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου